YFU Regels

Don'ts

• Drugs, inclusief marihuana.
• Zwanger worden of maken. In beide gevallen geldt dat de student meteen naar huis wordt gestuurd. 
• Het is studenten niet toegestaan te trouwen tijdens de uitwisseling
• Besturen van gemotoriseerde voertuigen, ook als de student een rijbewijs heeft. Ook het nemen van rijlessen is niet toegestaan, ook al heeft de student de wettelijke leeftijd. Rijden op een gewone elektrische fiets mag, op een zogenoemde speed pedelec met een verplichte bromfietskentekenplaat niet.
•Alcohol: minimaal 18. De Nederlandse wet geldt boven alles. Vanaf 18 geldt: ga verstandig om met alcohol; een paar biertjes mag, dronken worden niet. En studenten moeten altijd de regels van he gastgezin naleven. Tijdens YFU-activiteiten wordt door niemand gedronken, ongeacht de leeftijd.

•Roken is volgens de Nederlandse wet niet verboden, er mag alleen geen tabak verkocht worden aan iedereen onder de 18. Soms blijken uitwisselingsstudenten te roken, terwijl ze dat niet in hun dossier vermeld hadden. Wij vertellen de studenten om zich aan te passen aan de regels van het gastgezin: als er bij u niet gerookt wordt, mag u dit gerust ook eisen van uw student. Maak goede afspraken en laat het weten als er problemen ontstaan.

• Werken mag niet. Een enkele keer oppassen tegen contante betaling kan wel. EU-studenten mogen van de wet wel werken, maar van YFU niet vanwege de focus die weggehaald wordt van sociale contacten en de uitwisseling zelf.


Elke vorm van wangedrag kan een reden zijn om de student terug te sturen naar zijn eigen land.

Gevaarlijke activiteiten
Check of de studenten echt kunnen zwemmen en fietsen!
Als de student in eigen land heeft geleerd te fietsen, wil dat nog niet zeggen dat hij/zij dit in Nederland ook kan. In andere landen is de fiets meestal geen vervoersmiddel. Ook de Nederlandse verkeersregels zijn hen niet bekend. Zorg dat u de eerste dagen een paar keer met het kind gaat fietsen om haar dit te laten beleven.
Er zijn een aantal sporten en andere activiteiten die uitwisselingsstudenten niet mogen doen. Dit heeft te maken met de verzekering die voor ze is afgesloten. Voorbeelden hiervan zijn bungeejumpen, hanggliding, parasailing, parachutespringen en karten. Voor andere sporten is toestemming vereist, bijvoorbeeld voor duiken, bergbeklimmen, paardrijden en jagen. Heeft u twijfels of uw gastkind een bepaalde sport mag doen, neemt u dan contact op met YFU.


TERUG