Medische zaken

Medische gegevens
Op het moment dat bij YFU Nederland de formulieren van een nieuwe student binnen komen, worden altijd de medische gegevens nagekeken door kantoor. Mochten er aan de hand van deze check nog vragen zijn kunnen deze gelijk gesteld worden bij het thuisland en komt u als gastgezin niet voor verrassingen te staan. U krijgt de documenten van uw gastkind via e-mail toegestuurd. Hier zit onder andere het uitgebreide FileFlow document bij maar ook de medische gegevens. Mocht u aan de hand van deze gegevens nog vragen hebben kunt u contact opnemen met YFU-kantoor.


Depressieve klachten
Op het moment dat er depressieve klachten zijn bij een student of wanneer de student antidepressiva slikt is het YFU-kantoor hier (als het goed is) al van op de hoogte. Na aankomst gaan de studenten naar het oriĆ«ntatiekamp en hier zal dan een gesprek met de YFU-counselor plaatsvinden. De counselor zal bepalen of de student gedurende het jaar extra begeleiding nodig gaat hebben en of er controle van medicatie nodig is. 


Verzekering
Iedere YFU-student heeft een zorgverzekering. Voor EU-studenten is de verzekering uit eigen land (vaak) geldig. Niet-EU-studenten hebben meestal de Dr. Walter-verzekering. Zodra u de papieren van uw gastkind via e-mail binnen krijgt zal hier ook de verzekeringspolis bijzitten. Als deze er niet bij zit, kunnen we dit aan YFU van het zendende land vragen, want die moeten de verzekering regelen voordat de student komt. Dr. Walter is voor aansprakelijkheid en ziektekosten. Soms is apart de bagage verzekerd, als dit niet zo is kan het verstandig zijn hieraan te denken bij een reis met de student.

Als de student bij u thuis aangekomen is, is het aan te raden samen de verzekeringspolis door te nemen. U weet dan beide hoe de student verzekerd is en niemand komt voor verrassingen te staan.
Spring zelf nooit in voor eventuele medische kosten. De verantwoordelijkheid hiervoor ligt bij de student en zijn natuurlijke ouders. Indien de student niet over voldoende geld beschikt om de rekening(en) te betalen, moet hij/zij contact opnemen met zijn/haar natuurlijke ouders zodat zij geld kunnen overmaken. Maak hierover duidelijke afspraken.


Dr. Walter-verzekering

De studenten die een polis hebben afgesloten bij de Dr. Walter-verzekering hebben hier een zorgverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering. Via deze link kunt u de polisvoorwaarden terug vinden.

Op het moment dat de student medische zorg nodig heeft zal hij/zij dit voor moeten schieten, waarna de rekening ingediend kan worden bij Dr. Walter. Zij zullen dit binnen 7 tot 14 dagen uitkeren op een Europese bankrekening, bij een buitenlandse bankrekening kan dit langer duren. Aan te raden is om voor de afspraak altijd eerst contact op te nemen met de claim afdeling van Dr. Walter op +49-(0)-2247-9194-31 of ga naar www.protrip-world.com/claims/illness.

Als er een noodgeval is of als de student opgenomen moet worden in het ziekenhuis moet er contact opgenomen worden met het noodnummer van Dr. Walter: +49-(0)-8955-987-641. Dit nummer is 24/7 bereikbaar. Meer informatie is te vinden op www.protrip-world.com/claims/emergency.
TERUG