Introductie studenten 2018 - Ik word gastgezin

Introductie studenten 2018-2019

YFU zoekt gastgezinnen , per direct en vanaf januari 2019

Onderstaande studenten zijn óf al in Nederland (maar wonen nog in tijdelijke gastgezinnen) óf komen in januari 2019 naar ons land.

"I’m sure my exchange will be a beautiful experience."

Ivan (16) uit Italië is zelfstandig, zelfverzekerd, impulsief en soms wat heetgebakerd. Daarnaast is hij eerlijk, trouw en gevoelig. Hij woont met zijn ouders en jongere broertje op Sicilië, waar hij het leven van een normale Italiaanse jongen leidt. Hij gaat naar school, voetbalt drie keer in de week, spreekt graag af met vrienden en is dol op zijn twee honden.

Het is zijn ambitie om een succesvol zakenman te worden en wil daarvoor iets van business of economie studeren. Zijn twee jaar geleden ontdekte auto immuunziekte beperkt hem niet. Die heeft hij goed onder controle met medicijnen en een regelmatig bezoek aan het ziekenhuis. Het enige wat hij echt niet mag hebben, is alcohol.


Ivan is al sinds augustus in Nederland. Voor hem zoeken we een nieuw gastgezin.

Word gastgezin voor Ivan
Khanapot (Kapao) uit Thailand

"After we know each other, I’m a friendly and funny boy."

Hij is intelligent, rustig en beleefd en zijn naam betekent ‘de sterkste’. Toch vindt Khanaphot (17) uit Thailand dat hij nog wel wat zelfverzekerder mag worden. Zeker in een nieuwe omgeving kijkt hij graag de kat uit de boom. Als hij op zijn gemak is, wordt hij spraakzamer en kan hij grappig uit de hoek komen. Hij wil graag over zijn land en cultuur vertellen en hoopt 

op zijn beurt goed thuis te raken in de Nederlandse gebruiken en deel uit te gaan maken van een leuk gezin. Op school werkt hij makkelijk samen met anderen en geniet hij van teamsporten als volleybal en basketbal. Hij hoopt dit jaar - alleen en op eigen benen - veel te leren en persoonlijk te groeien.


Khanapot is al in Nederland. Hij gaat naar school in Tiel en zoekt een gastgezin, het liefst in die omgeving maar elders in Nederland is ook goed.

Word gastgezin voor Khanapot

"Ik wil graag naar Nederland om de cultuur, taal en mensen te leren kennen"

Alya (16) komt uit Kirgizië in Centraal-Azië, waar ze met haar moeder en jongere broer in de hoofdstad Bisjkek woont. Haar Nederlandse vader is helaas drie jaar geleden overleden. De band met ons land is echter nog sterk. Vorig jaar was ze rond zijn sterfdag hier om haar ooms en tantes, neefjes en nichtjes te ontmoeten. En nu woont ze een jaar in ons land om onze gebruiken echt te leren kennen, haar blik te verruimen en veel vrienden te maken.

Zodra ze haar middelbare school heeft afgerond, zou ze dan weer terug willen keren naar Nederland om hier te studeren en te gaan werken. Alya is een vrolijke, eerlijke meid die van volleybal, lezen en tekenen houdt. Ook bakt ze graag koekjes en taarten en ze wandelt met plezier in de natuur, het liefst in de regen. Ze leert makkelijk talen en spreekt al bijna perfect Nederlands.


Alya is al in Nederland. Ze woont momenteel in Dedemsvaart, gaat naar school in Meppel en zoekt in deze omgeving een nieuw gastgezin.

Word gastgezin voor Alya