Introductie studenten 2019-2020 - Ik word gastgezin

Introductie uitwisselingsstudenten 2019-2020

YFU zoekt gastgezinnen vanaf augustus 2019

De volgende scholieren komen in augustus naar Nederland, de meesten voor een schooljaar, anderen iets korter.

Uit Argentinië:

Luisina (17) komt slechts een paar maanden en hoopt in die periode wat volwassener te worden, onder de vleugels uit van haar moeder, met wie ze een goede band heeft maar die ook altijd veel voor haar oplost. Ze hoopt veel te leren in een nieuwe, onbekende cultuur. Ze is vrolijk, extravert en actief en ze houdt van plezier maken. Lezen en dansen vindt ze leuk: (huis)dieren daarentegen is ze minder dol op. Ze is erg gelovig en actief in de Rooms-Katholieke kerk.

Uit Ecuador:

In het begin is Maria (18) rustig en wat verlegen, maar ze geeft om mensen, heeft graag familie en vrienden om zich heen en ze opent zich snel als ze zich op haar gemak voelt. Dan is ze ook grappig en maakt ze veel plezier. Ze is gevoelig en houdt niet van ruzie maken: liever lost ze dingen rustig pratend op. Van tekenen en dansen krijgt ze energie. Verder is ze niet bijzonder sportief maar ze gaat wel naar de sportschool.

Uit Japan:

Natsumi (16) is vrolijk, nieuwsgierig en volhardend. Ze kijkt uit naar haar jaar in Nederland, wil van alle seizoenen en weertypen genieten en is vooral benieuwd naar de viering van Koningsdag, waar ze van alles over gelezen heeft. Ze wil van haar gastgezin leren, veel indrukken opdoen en haar blik verruimen. Op haar beurt wil ze graag haar Japanse tradities delen en samen koken. Ook de uitdaging van een potje tafeltennis gaat ze graag aan.

Risa (18) is leergierig en past zich makkelijk aan. Ze wil zich openstellen en veel proberen, bijvoorbeeld een teamsport om vrienden te maken. Ze kent Nederland vooral van de Nijntje-boekjes maar weet inmiddels ook dat ons land een naam heeft op het gebied van natuurbescherming. Dat spreekt haar aan, want ze houdt van dieren en de natuur, gaat graag naar buiten om haar hoofd leeg te maken. Later wil ze dan ook biologie studeren. Ze kijkt uit naar haar jaar in Nederland, gaat zich vastbijten op de taal en heel veel activiteiten uitproberen.  

Kristiana’s (17) oudere broer is een aantal jaar geleden op uitwisseling geweest, dus ze weet waar ze aan begint. Contacten leggen zal haar makkelijk afgaan: ze is extravert, sociaal en kletst veel. Daarnaast is ze vriendelijk, behulpzaam, grappig en eerlijk, maar af en toe ook wat koppig. Kristiana tennist al heel wat jaren en is sinds kort begonnen met paardrijden. Dieren vindt ze erg leuk en het is haar grote droom om later werk te vinden in de showbusiness.

Uit Litouwen:

Patricija (15) is een energieke meid die van veel afwisseling houdt: vandaar ook haar vele hobby’s. Ze is positief en behulpzaam en kan het met iedereen goed vinden. Haar oudere broers en zussen zijn het huis al uit, waardoor ze nog alleen met haar ouders woont. Ze houdt van de natuur, is gek op dieren en heeft in haar leven al veel gereisd. Ze zit vol wilde plannen voor de toekomst. Voorlopig laat ze het allemaal op haar afkomen en kijkt ze vooral uit naar een mooi jaar in Nederland.  

Uit Thailand:

De vriendelijke en behulpzame Guy (16) heeft een druk leven in Thailand. Hij zit op een internationale school in Bangkok, waar hij zich behalve met zijn schoolwerk bezighoudt met diverse sport- en muzieklessen en andere clubjes. Toch vindt hij dat hij het makkelijk heeft: zijn ouders zorgen overal voor. Een jaar in Nederland haalt hem uit zijn comfort zone en dwingt hem om meer expressief en volwassen te worden. Hij geeft hoog op van ons schoolsysteem, denkt dat de mensen hier vriendelijk zijn en wil dolgraag een hond als huisdier. Voor de lange termijn heeft hij grotere dromen: filmregisseur worden of zijn eigen business starten.  

Tian (15) is een vrolijke, energieke en nieuwsgierige jongen. In het begin kan hij wat stil zijn maar hij opent zich snel. Hij is daarnaast gevoelig en denkt veel na. Hij hoopt hier zijn talen - Nederlands en Engels - te verbeteren en het zou mooi zijn als hij kan skiën of snowboarden. Daarnaast zal hij op jonge leeftijd al veel waardevolle ervaringen opdoen. Hij kijkt er erg naar uit.

Uit Zwitserland:

Dimitri (18) is een relaxte, grappige en spontane jongen die graag tekent en naar muziek luistert. Nederlandse songteksten intrigeren hem, en die hoopt hij aan het eind van zijn uitwisselingsjaar goed te kunnen verstaan. Hij spreekt graag met zijn vrienden af, bijvoorbeeld om samen naar de sportschool te gaan. Waar hij niet zo trots op is, is dat hij rookt, maar hij houdt dit wel binnen de perken. Hij is begaan met het milieu en eet bij voorkeur vegetarisch.