Introductie uitwisselingsstudenten 2019-2020

YFU zoekt nog gastgezinnen

De YFU-studenten voor schooljaar 2019-2020 zijn sinds augustus in Nederland. Zij hebben allemaal onderdak, maar voor sommigen is dit een tijdelijk gastgezin. 

Voor de volgende scholieren zoeken wij nog vaste of nieuwe gezinnen:

Uit Hongarije:

Janka (17) is een creatieve, slimme, open en avontuurlijke meid. Wiskunde is haar favoriete vak en ze denkt erover om later psychologie of architectuur te gaan studeren. Ze is al jaren lid van de scouting en leidde in Hongarije een eigen groepje. Met (kleine) kinderen kan ze goed omgaan. Daarnaast tekent ze graag, heeft ze lang gezwommen en deed ze aan schaken.Ze gaat ook graag een stuk hardlopen.

Janka is sinds augustus in Nederland. Ze woont in Groningen en gaat daar ook naar school. Verhuizen naar een ander deel van ons land vindt ze geen probleem.

Uit Indonesië:

Sander (16) is een sportieve, muzikale jongen. In Indonesië bespeelt hij diverse instrumenten en zingt hij in een koor. Daarnaast houdt hij erg van voetbal. Hij is behulpzaam en sociaal, past zich makkelijk aan en maakt andere mensen graag blij. Het is geen grote prater, maar hij heeft in een paar maanden Nederland onze taal al behoorlijk onder de knie. 

Sander is hier sinds augustus. Hij woont momenteel in Gouda en gaat daar ook naar school. Verhuizen naar een ander deel van Nederland is ook goed.

Uit Turkije:

Tuna (17) is een echte stadsjongen: hij houdt van de mogelijkheden die Istanbul hem biedt op het gebied van uitgaan, kunst en tentoonstellingen. Hij is eigenzinnig en intellectueel, komt graag stoer over maar past zich ook makkelijk aan. Nederland trok hem aan vanwege ons klimaat - hij heeft geen moeite met regen - en ons schoolsysteem. Hij is niet bijzonder sportief, maar dat je hier overal zo makkelijk kunt fietsen, vindt hij erg leuk.

Tuna woont in een tijdelijk gezin in Bergen op Zoom, maar vindt het ook prima om naar een ander deel van Nederland te verhuizen.