Introductie uitwisselingsstudenten 2019-2020

YFU zoekt nog een aantal gastgezinnen

De YFU-studenten voor schooljaar 2019-2020 zijn in Nederland! Zij hebben allemaal onderdak, maar voor sommigen is dit een tijdelijk gastgezin. Voor de volgende scholieren zoeken wij nog vaste gezinnen:

Uit Chili:

Adolfo (16) is een rustige, vriendelijke en serieuze jongen. Hij heeft af en toe tijd voor zichzelf nodig, maar deelt ook graag de dingen die hem bezig houden. Hij is leergierig en onderzoekend en leest veel over uiteenlopende onderwerpen, van kwantumfysica tot Nederlandse geschiedenis. Hij is in Nederland ook begonnen met volleybal.

Adolfo woont momenteel in Heemstede en gaat naar school in Haarlem. Daar zoeken we op korte termijn een nieuw gezin voor hem.

Uit Ecuador:

Barbara (18) heeft al veel van de wereld gezien. Ze spreekt Engels, Spaans, Zweeds, Italiaans en een beetje Duits. Haar vader is diplomaat en met het hele gezin woonden ze twee jaar in de VS en twee jaar in Zweden. Maar dat was nog niet genoeg voor haar avontuurlijke geest, dus ze plakt er graag een jaar Nederland aan vast. Het is een vriendelijke, nieuwsgierige meid, meestal vrolijk maar soms koppig en een beetje humeurig. In ieder geval zit ze niet graag stil. Ze heeft tal van hobby’s, doet daarnaast aan vrijwilligerswerk en trekt er graag op uit in de natuur.

Barbara woont tijdelijk in Maastricht - we zoeken voor haar in deze omgeving een nieuw gastgezin (uiterlijk half oktober). 

Uit Turkije:

Nehir (17) is zelfbewust, zelfstandig en eigenzinnig - het type 'ruwe bolster, blanke pit'. Ze houdt van grapjes, is energiek en naar eigen zeggen soms wat snel verveeld. Verder is ze heel nieuwsgierig en wil ze graag nieuwe dingen leren eten. Het milieu en de natuur vindt ze belangrijk: ze is dol op dieren en wandelt graag in de buitenlucht. Zwemmen vindt ze ook leuk. Ze is gemotiveerd om er een mooi jaar van te maken en staat overal voor open.

Nehir woont nu nog in Noordwijkerhout, waar wij op korte termijn een nieuw gezin voor haar zoeken. Elders in Nederland mag ook.

Tuna (17) is een echte stadsjongen: hij houdt van de mogelijkheden die Istanbul hem biedt op het gebied van uitgaan, kunst en tentoonstellingen. Hij is eigenzinnig en intellectueel, komt graag stoer over maar past zich ook makkelijk aan. Nederland trok hem aan vanwege ons klimaat - hij heeft geen moeite met regen - en ons schoolsysteem. Hij is niet bijzonder sportief, maar dat je hier overal zo makkelijk kunt fietsen, vindt hij erg leuk.

Tuna woont in een tijdelijk gezin in Bergen op Zoom, maar vindt het ook prima om naar een ander deel van Nederland te verhuizen.

Iris (14) is al op zeer jonge leeftijd een jaar naar Nederland gekomen. Ze is dan ook volwassen voor haar leeftijd en zit vol grootse dromen voor de toekomst. Een beroemd pianist worden, bijvoorbeeld, of advocaat of politicus, om later haar land Turkije vooruit te helpen. Ze is in ieder geval nieuwsgierig en ambitieus - niet bang om anders te zijn of haar hoofd boven het maaiveld uit te steken. Doordeweeks zit ze op een kostschool in Istanbul, waar ze druk is met allerlei hobby’s, sport en vrijwilligerswerk. Ze heeft een goede band met haar familie en is blij met haar open, multiculturele opvoeding van een Russische moeder en Turkse vader. Iris heeft speciaal leren fietsen en wil dat hier veel doen.

Iris woont tot Kerst in Alkmaar, in een tijdelijk gastgezin. Wie wordt in deze omgeving haar vaste gastgezin?

Uit Zwitserland:

Dimitri (18) is een relaxte, beetje introverte jongen die graag tekent en naar muziek luistert. Nederlandse songteksten intrigeren hem, en die hoopt hij aan het eind van zijn uitwisselingsjaar goed te kunnen verstaan. Hij spreekt graag met zijn vrienden af, bijvoorbeeld om samen naar de sportschool te gaan. Waar hij niet zo trots op is, is dat hij rookt, maar hij houdt dit wel binnen de perken. Hij is begaan met het milieu en eet bij voorkeur vegetarisch.

Dimitri woont in een tijdelijk gezin in Bergen op Zoom, maar wil ook best verhuizen naar een ander deel van Nederland.