Introductie studenten 2019-2020 - Ik word gastgezin

Introductie uitwisselingsstudenten 2019-2020

YFU zoekt gastgezinnen vanaf augustus 2019

De volgende scholieren komen in augustus naar Nederland, de meesten voor een schooljaar, anderen iets korter.

Uit Argentinië

Lucila (15) is sociaal, open en eerlijk en kletst veel. Ze is ijverig, netjes en perfectionistisch en haalt graag goede cijfers. Het milieu vindt ze belangrijk en ze is filosofisch ingesteld: ze leest veel en gaat ook graag het debat aan. Een gezonde en actieve levensstijl past bij haar. Ze heeft diverse sporten gedaan en zou in Nederland graag iets nieuws proberen of misschien een instrument gaan spelen. Ook is ze van plan om onze taal snel te leren.  

Luisina (17) komt slechts een paar maanden en hoopt in die periode wat volwassener te worden, onder de vleugels uit van haar moeder, met wie ze een goede band heeft maar die ook altijd veel voor haar oplost. Ze hoopt veel te leren in een nieuwe, onbekende cultuur. Ze is vrolijk, extravert en actief en ze houdt van plezier maken. Lezen en dansen vindt ze leuk: (huis)dieren daarentegen is ze minder dol op. Ze is erg gelovig en actief in de Rooms-Katholieke kerk.

Uit Canada:

Alexandrea (Alex, 16) is open, vriendelijk en gedreven: ze geeft meer dan 100 procent, bij alles wat ze doet, zonder daarbij de mensen om haar heen uit het oog te verliezen. Daarnaast is ze sociaal en betrokken en leeft ze zich makkelijk in in anderen. Later zou ze arts willen worden. Sportief is ze ook: zwemmen, paardrijden of volleybal zou ze hier op kunnen pakken, maar als het iets anders wordt is het ook goed. Ze komt uit een groot gezin, maar dat zegt niks over wat ze in Nederland verwacht. Een alleenstaande moeder als gastgezin zou ze bijvoorbeeld prima vinden.

Uit Chili:

Adolfo (16) is een rustige, vriendelijke en serieuze jongen. Hij lijkt introvert, maar deelt wel graag de dingen die hem bezig houden. Hij is leergierig en onderzoekend en leest veel over uiteenlopende onderwerpen, van kwantumfysica tot Nederlandse geschiedenis. Ook nieuwe talen hebben zijn interesse. Toch zit hij niet alleen in zijn hoofd. In zijn vrije tijd doet hij aan karate en sinds kort aan fietscross. Hij brengt daarnaast graag tijd door met zijn familie en kan het zowel met zijn vader, moeder als broertje goed vinden.

Uit Duitsland:

Liv (15) is vriendelijk, behulpzaam en eerlijk. Ze is creatief en houdt van lezen. Ook leeft ze zich makkelijk in in anderen. Ze spreekt graag af met vriendinnen en is trouw. Daarnaast is ze dol op dieren: al sinds haar 10e is ze overtuigd vegetariër. Zwemmen vindt ze leuk. Ze is niet bijzonder sportief maar zou wel een nieuwe sport willen uitproberen en staat open voor elke andere activiteit die op haar pad komt.

Amélie (16) is een ‘klein meisje met een grote lach’. Ze is sportief - doet aan paardrijden, zwemmen, hardlopen en fietsen - en trekt graag de natuur in om met haar hond te wandelen. Ook kamperen of bij een kampvuurtje zitten met het hele gezin vindt ze heerlijk. Verder is ze vriendelijk, betrouwbaar en nieuwsgierig. Ze leert makkelijk en past zich snel aan. Af en toe heeft ze wat tijd voor zichzelf nodig en gaat ze rustig op haar kamer muziek luisteren. Ze weet al lang dat ze op uitwisseling wil en heeft daarbij bewust voor ons land gekozen. Vooral het mooie landschap en goede schoolsysteem in Nederland trekken haar aan.

Lily (16) is rustig maar zelfverzekerd. Ze is open, vriendelijk en grappig en heeft veel vrienden en vriendinnen met wie ze graag leuke dingen doet. Haar familie houdt van kamperen en trekt er in het weekend of in vakanties vaak op uit. Zwemmen en duiken vindt ze geweldig. Als ze dat kan blijven doen in Nederland, pakt ze die kans graag aan, maar iets nieuws ontdekken is ook helemaal prima.

Uit Ecuador:

In het begin is Maria (18) rustig en wat verlegen, maar ze geeft om mensen, heeft graag familie en vrienden om zich heen en ze opent zich snel als ze zich op haar gemak voelt. Dan is ze ook grappig en maakt ze veel plezier. Ze is gevoelig en houdt niet van ruzie maken: liever lost ze dingen rustig pratend op. Van tekenen en dansen krijgt ze energie. Verder is ze niet bijzonder sportief maar ze gaat wel naar de sportschool.

Barbara (18) heeft al veel van de wereld gezien. Ze spreekt Engels, Spaans, Zweeds, Italiaans en een beetje Duits. Haar vader is diplomaat en met het hele gezin woonden ze twee jaar in de VS en twee jaar in Zweden. Maar dat was nog niet genoeg voor haar avontuurlijke geest, dus ze plakt er graag een jaar Nederland aan vast. Het is een vriendelijke, nieuwsgierige meid, meestal vrolijk maar soms koppig en een beetje humeurig. In ieder geval zit ze niet graag stil. Ze heeft tal van hobby’s, doet daarnaast aan vrijwilligerswerk en trekt er graag op uit in de natuur.

Uit Indonesië:

Andhina (16) is een creatief, grappig en flexibel meisje. Ze is wat verlegen en zal er alles aan doen om tijdens dit uitwisselingsjaar uit haar schulp te kruipen. Tekenen is haar favoriete vak, later wil ze modeontwerpster of kunstenares worden. Ze speelt ook piano en luistert graag naar muziek. Daarnaast is ze dol op dieren en haar favoriet sport is basketbal.

Sander (16) is een sportieve en vooral muzikale jongen. Hij speelt diverse instrumenten en zingt in een koor. Met een groep van de kerk maakt hij samen muziek en hij zou het leuk vinden om ook in Nederland op die manier zijn muzikale talenten te blijven ontwikkelen. Hij is behulpzaam en sociaal, past zich makkelijk aan en maakt andere mensen graag blij.

Uit Italië:

Davide (17) is een open, makkelijke jongen. Hij heeft graag mensen om zich heen en houdt wel van een feestje. Verder is hij zelfstandig en behulpzaam, maar volgens zijn vrienden wel vaak te laat. Dat komt ongetwijfeld doordat hij het druk heeft en lange dagen maakt. Hij werkt hard op school en is een paar dagen per week druk met voetbal en scouting. Van een eerder bezoek aan Nederland weet hij vooral nog dat het hier schoon en gestructureerd is. Hij vindt het daarnaast fantastisch dat hier zo veel gefietst wordt.

Uit Japan:

Mayu (16) vindt zichzelf meer een binnen- dan een buitenmens, alhoewel ze wel van paardrijden houdt. Ze is makkelijk, meegaand en creatief: van haar gastgezinbrief maakte ze een waar kunstwerkje. Daarin staat dat ze graag veel Japanse tradities met haar gastgezin wil delen. Ze zal iets uitleggen over origami en zeker ook de lunchbox ‘Japanese style’ laten zien. Ze houdt van koken en naar musea gaan. Op school is wiskunde haar favoriete vak.

Natsumi (16) is vrolijk, nieuwsgierig en volhardend. Ze kijkt uit naar haar jaar in Nederland, wil van alle seizoenen en weertypen genieten en is vooral benieuwd naar de viering van Koningsdag, waar ze van alles over gelezen heeft. Ze wil van haar gastgezin leren, veel indrukken opdoen en haar blik verruimen. Op haar beurt wil ze graag haar Japanse tradities delen en samen koken. Ook de uitdaging van een potje tafeltennis gaat ze graag aan.

Risa (18) is leergierig en past zich makkelijk aan. Ze wil zich openstellen en veel proberen, bijvoorbeeld een teamsport om vrienden te maken. Ze kent Nederland vooral van de Nijntje-boekjes maar weet inmiddels ook dat ons land een naam heeft op het gebied van natuurbescherming. Dat spreekt haar aan, want ze houdt van dieren en de natuur, gaat graag naar buiten om haar hoofd leeg te maken. Later wil ze dan ook biologie studeren. Ze kijkt uit naar haar jaar in Nederland, gaat zich vastbijten op de taal en heel veel activiteiten uitproberen.  

Uit Letland:

Dita (17) is energiek en nieuwsgierig. Ze werkt hard, is ambitieus  en past zich makkelijk aan. Muziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Ze maakt zelf muziek en luistert er ook graag naar. Daarnaast is ze een liefhebber van de Letse volksdans. Ze is heel benieuwd naar Nederland en gaat hier misschien wel studeren als ze klaar is met haar middelbare school. Koken kan ze niet, maar ze zou dat graag onder de hoede van haar gastgezin willen leren.

Juris (18) is vriendelijk en grappig. Hij heeft twee oudere broers die beide ook op uitwisseling zijn geweest. Hij wil zelf graag naar Nederland vanwege onze natuur, onze beroemde dj’s en om de taal te leren en. Muziek is belangrijk in Juris’ leven. Hij speelt piano en gitaar en schrijft soms zelfs liedjes. Daarnaast heeft hij een passie voor de BMX en spreekt hij graag af met vrienden - om een beetje te kletsen, naar een feestje te gaan of samen te basketballen. Stilzitten hoort niet bij hem, dan gaat hij liever de natuur in of naar de sportschool. In het weekend is hij vaak te vinden in het vakantiehuisje van de familie, waar vaak ook allerlei klusjes te doen zijn.

Kristiana’s (17) oudere broer is een aantal jaar geleden op uitwisseling geweest, dus ze weet waar ze aan begint. Contacten leggen zal haar makkelijk afgaan: ze is extravert, sociaal en kletst veel. Daarnaast is ze vriendelijk, behulpzaam, grappig en eerlijk, maar af en toe ook wat koppig. Kristiana tennist al heel wat jaren en is sinds kort begonnen met paardrijden. Dieren vindt ze erg leuk en het is haar grote droom om later werk te vinden in de showbusiness.

Uit Litouwen:

Patricija (15) is een energieke meid die van veel afwisseling houdt: vandaar ook haar vele hobby’s. Ze is positief en behulpzaam en kan het met iedereen goed vinden. Haar oudere broers en zussen zijn het huis al uit, waardoor ze nog alleen met haar ouders woont. Ze houdt van de natuur, is gek op dieren en heeft in haar leven al veel gereisd. Ze zit vol wilde plannen voor de toekomst. Voorlopig laat ze het allemaal op haar afkomen en kijkt ze vooral uit naar een mooi jaar in Nederland.  

Uit Mexico:

Met Frida (18) haalt u een slimme, vrolijke Latino in huis, die het leven van de zonnige kant bekijkt. In het begin is ze rustig maar ze opent zich snel en maakt mensen graag aan het lachen. Tegelijkertijd kan ze goed luisteren en is ze zorgzaam en behulpzaam. In haar vrije tijd gaat Frida graag met vriendinnen op stap, een hapje eten, koffie drinken of naar de film. Ambitieus is ze ook: ze is van plan om te gaan studeren en later haar eigen bedrijf - het liefst een restaurant - te starten. Maar eerst nog een jaar vrienden maken en een compleet nieuwe taal en cultuur leren kennen in Nederland.

Ximena (17) is een sportieve, vriendelijke en sociale meid met een gezonde levensstijl. Ze doet het liefst elke dag een workout en houdt niet van vet, ongezond eten - behalve van taarten bakken. Paardrijden is een van haar passies, en behalve van paarden houdt ze erg van honden. Met haar ouders kan ze het goed vinden en ook met veel vriendinnen heeft ze een goede band. Ze heeft geen eigen broers of zussen, dus zou een groot gastgezin in Nederland heel leuk vinden.

Alexis (15) weet nog niet zo goed wat hij later wil worden en hij hoopt dat dit uitwisselingsjaar hem helpt om daar beter inzicht in te krijgen. Hij is een beetje chaotisch en in het begin wat gesloten, maar uiteindelijk komt hij wel los. Hij heeft graag mensen om zich heen. Zijn vrienden noemen hem competitief en vriendelijk. Voetbal is zijn sport en PSV zijn favoriete Nederlandse club, daarnaast gaat hij ook graag naar de sportschool. Hij houdt van Mexicaanse taco’s en geeft veel om zijn familie.

Met Arturo (16) haalt u een makkelijke, sociale en behulpzame jongen in huis. Hij is open en sportief en is het liefste buiten om bijvoorbeeld met zijn vijf honden te spelen. Hij is close met zijn ouders en zussen en heeft graag veel mensen om zich heen. Behalve sportief is hij muzikaal en houdt hij van theater en acteren. Geschiedenis vindt hij interessant; zo ook de Nederlandse geschiedenis. Fietsen kan hij niet zo goed, maar hij weet zeker dat hij dat hier gaat leren.

Uit Oostenrijk:

Felicitas (16) is een slimme, rustige meid. Ze is zeer open-minded, optimistisch en pragmatisch en heeft de nodige zelfspot. Daarnaast is ze nieuwsgierig en heeft ze erg veel zin in dit uitwisselingsavontuur. In Oostenrijk houdt ze van buitenactiviteiten: schaatsen, zwemmen, fietsen en wandelen doet ze allemaal graag. Voor komend jaar staan surfen, zeilen en leren schilderen op haar wensenlijstje. Ze zal niet gauw nee zeggen om iets nieuws te proberen.

Uit Roemenië:

Alexia (16) is een vrolijke, kleurrijke creatieveling. Ze houdt van alle soorten kunst: zelf schilderen, zingen en acteren en daarnaast voorstellingen, musea en tentoonstellingen bezoeken. Ze heeft een brede algemene belangstelling en een duidelijke mening. Ze kijkt uit naar een semester in Nederland, wat ze een mooi en open land vindt. Met haar hobby’s doorgaan zou ze leuk vinden, maar ze staat ook open voor iets nieuws. Ze is alleen niet bijzonder sportief.

Uit Thailand:

De vriendelijke en behulpzame Guy (16) heeft een druk leven in Thailand. Hij zit op een internationale school in Bangkok, waar hij zich behalve met zijn schoolwerk bezighoudt met diverse sport- en muzieklessen en andere clubjes. Toch vindt hij dat hij het makkelijk heeft: zijn ouders zorgen overal voor. Een jaar in Nederland haalt hem uit zijn comfort zone en dwingt hem om meer expressief en volwassen te worden. Hij geeft hoog op van ons schoolsysteem, denkt dat de mensen hier vriendelijk zijn en wil dolgraag een hond als huisdier. Voor de lange termijn heeft hij grotere dromen: filmregisseur worden of zijn eigen business starten.  

Tian (15) is een vrolijke, energieke en nieuwsgierige jongen. In het begin kan hij wat stil zijn maar hij opent zich snel. Hij is daarnaast gevoelig en denkt veel na. Hij hoopt hier zijn talen - Nederlands en Engels - te verbeteren en het zou mooi zijn als hij kan skiën of snowboarden. Daarnaast zal hij op jonge leeftijd al veel waardevolle ervaringen opdoen. Hij kijkt er erg naar uit.

Bianca (16) heeft een Thaise moeder en een Nederlandse vader. Haar ouders zijn gescheiden en ze woont al jaren bij haar vader - wat niet betekent dat ze de Nederlandse taal machtig is, want ze communiceren in het Engels. Wel is ze al een paar keer in Nederland geweest en ze heeft een opa en oma in Limburg. Bianca omschrijft zichzelf als bescheiden, competitief, onafhankelijk en outgoing. Ze houdt van volleybal, badminton en lekker koken. Vanwege dat laatste moet ze oppassen dat ze niet te zwaar wordt. Ze kijkt uit naar het Nederlandse gezinsleven, met veel gezelligheid die ze nu thuis mist. Daarnaast hoopt ze op sneeuw en een lekker koude winter.  

Uit Turkije:

Iris (14) komt al op zeer jonge leeftijd een jaar naar Nederland. Ze is dan ook volwassen voor haar leeftijd en zit vol grootse dromen voor de toekomst. Een beroemd pianist worden, bijvoorbeeld, of advocaat of politicus, om later haar land Turkije vooruit te helpen. Ze is in ieder geval nieuwsgierig en ambitieus - niet bang om anders te zijn of haar hoofd boven het maaiveld uit te steken. Doordeweeks zit ze op een kostschool in Istanbul, waar ze druk is met allerlei hobby’s, sport en vrijwilligerswerk. Ze heeft een goede band met haar familie en is blij met haar open, multiculturele opvoeding van een Russische moeder en Turkse vader. Iris heeft speciaal leren fietsen en wil dat hier veel doen.

Tuna (17) is een echte stadsjongen: hij houdt van de mogelijkheden die Istanbul hem biedt op het gebied van uitgaan, kunst en tentoonstellingen. Hij is eigenzinnig, grappig en nieuwsgierig, komt graag stoer over maar past zich ook makkelijk aan en is oprecht geïnteresseerd in anderen. Nederland trekt hem aan vanwege ons klimaat - hij heeft geen moeite met regen - en ons schoolsysteem. Daarnaast kijkt hij er naar uit om veel te fietsen. Hij is niet bijzonder sportief, maar dat je hier overal zo makkelijk kunt fietsen, vindt hij erg leuk.