Hoe kan ik zelf helpen om gastgezinnen te vinden? - Ik word gastgezin
YFU

Hoe kan ik zelf helpen om gastgezinnen te vinden?

De tijd dringt. Uiterlijk 11 augustus 2018 moeten alle studenten voor komend schooljaar zijn geplaatst. Anders moeten we hun aankomstdatum helaas naar achteren schuiven en missen ze het oriƫntatiekamp. In het uiterste geval moeten ze zelfs uitwijken naar een ander land voor hun uitwisseling. Daarom roepen we iedereen op zijn of haar steentje bij te dragen. Hoe?


Wake up your local media

Bel en/ of e-mail de lokale media en vraag hen aandacht te besteden aan de problematiek en de werving. Wij hebben eventueel een persbericht beschikbaar die je mee kunt sturen. 

Download hier


Wake up your neighbour
Spread the word. Maak een afspraak en vertel je buren hoe het worden van een gastgezin je leven kan verrijken. Wil je onze persoonlijke ondersteuning hierbij? Laat het ons weten


Wake up your neighbourhood
Hang posters op in de supermarkt, op het kinderdagverblijf, in de sportclub en/ of stop flyers in brievenbussen in je eigen wijk. Laat ons weten wanneer je tijd hebt en we sturen je de nodige materialen op. 

Share the love

Op Instagram, Facebook en Twitter besteden we genoeg aandacht aan de werving van gastgezinnen. Deel de berichten en spreek je eigen community of vriendenkring aan.


Eigen haard
Vraag rond in je eigen familie. Alleenstaand, same-sex couple of pensionado's zijn bij ons ook welkom. 


Netwerk
Elke student heeft natuurlijk zijn eigen hobby's en interesses. Soms helpt het om gericht te zoeken naar een netwerk. Een 'Thailand fanclub' heeft wellicht bijvoorbeeld interesse om berichten te publiceren over onze Thaise uitwisselingsstudenten. Ontdek ze hier


De straat op

Bezoek evenementen waar veel gezinnen samenkomen en breng het begrip gastgezin onder de aandacht. Laat ons weten wanneer je tijd hebt en we sturen je direct flyers op.