Begeleiding

YFU biedt ondersteuning aan alle deelnemers en de betrokken gezinnen. Aarzelt u niet om contact op te nemen met uw contactpersoon als daar aanleiding toe mocht zijn. Ook is het altijd mogelijk contact op te nemen met de medewerkers op ons kantoor in Vinkeveen. YFU heeft bovendien de beschikking over professionele counselors die bij ernstige problemen kunnen helpen.


Contactpersonen 
Contactpersonen zijn de officiële vertegenwoordigers van YFU bij u in de regio en uw eerste aanspreekpunt. Zij ondersteunen zowel de student als het gastgezin. Door training en ervaring zijn zij de aangewezen personen om u met raad en daad bij te staan en samen met u te zorgen dat het een goede tijd wordt, zowel voor de student als voor uw gezin. Een goed contact met hen is dan ook zeer nuttig. Een groot voordeel is dat door tijdige inschakeling van de contactpersoon kleine problemen gemakkelijk opgelost kunnen worden, waardoor grotere problemen kunnen worden voorkomen.


YFU-Landencoaches Japan en Latino
Met de landencoaching trachten we zowel de studenten als de gastgezinnen extra informatie en tips te geven, eventuele problemen te bespreken en verdere ondersteuning te geven. De YFU-landencoaches zijn zelf op uitwisseling geweest naar Latijns-Amerika of Japan en proberen met hun kennis daarover te helpen. Afgelopen jaar hebben we zowel onderwerpen vanuit de studenten als vanuit de gastgezinnen gekregen om te bespreken. Zo konden gastgezinnen laten weten of ze het idee hadden dat hun gastkind sociale aansluiting vond, of een bepaald gebruik binnen de cultuur van het Nederlandse gezin niet begreep. Door dergelijke dingen met de groep te bespreken hopen we dat iedereen ervan kan leren en het uitwisselingsjaar nog leuker kan worden. 


BUDDY’S
Uitwisselingsscholieren die daar behoefte aan hebben, kunnen een buddy krijgen. Dit is een student die zelf kortgeleden met YFU op uitwisseling is geweest. Door deze ervaring is de buddy een laagdrempelig aanspreekpunt voor de student in geval van (praktische) vragen en voor het geven van tips. De student kan zelf naar behoefte contact leggen met de buddy door te bellen, te whats-appen of af te spreken. Wij vragen de buddy’s ook om initiatief te nemen voor contact met de student.Kantoor

Het kantoor van YFU Nederland in Vinkeveen is op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur. 


YFU Nederland Intercultural Exchange Programs 
Bezoekadres: Herenweg 115A, 3645 DJ Vinkeveen 
Postadres: Postbus 25, 3645 ZJ Vinkeveen 
Telefoon: 0297 - 264850 
Noodnummer: 06 – 26039231 
E-mail: info@yfu.nl , inge.vossers@yfu.nl (inbound coördinator)

Website: www.yfu.nl 


Noodgevallen

Voor noodgevallen kunt u buiten de kantooruren bellen naar 06-26039231. Graag alleen in geval van echte nood, die niet kan wachten tot de eerstvolgende werkdag. De noodtelefoon wordt bemand door één van de kantoormedewerkers. Het is mogelijk dat u geen verbinding krijgt op het moment dat u belt, doordat de mobiele telefoon bijvoorbeeld buiten het bereik van het netwerk is of de medewerker net even op pad is. In dat geval wordt u automatisch doorverbonden met de voicemail en kunt u een boodschap inspreken. U wordt hoe dan ook binnen 2 uur teruggebeld.  

Belangrijk voor een goede gang van zaken in noodgevallen: Zorg dat alle leden van uw gezin - ook de uitwisselingsstudent zelf - het telefoonnummer van YFU én van de contactpersoon hebben. In verband met eventuele schade of ongevallen is het belangrijk om de verzekeringspapieren van uw gastkind binnen handbereik te houden. Zorg dus vooral dat u weet waar deze liggen, zodat u niet door de spullen van uw gastkind hoeft te zoeken als er onverhoopt iets gebeurt.


Wanneer de situatie geen acute hulp behoeft en u de volgende werkdag wilt worden teruggebeld, kunt u een e-mailbericht sturen naar inge.vossers@yfu.nl. U kunt natuurlijk ook contact opnemen met uw contactpersoon. 


TERUG